Întâlnirea națională a copiilor cu abilități înalte și a părinților acestora

DATA: 8-9 Iunie 2018

LOCAȚIE: Little Texas Iași

DESPRE:

Scopul principal este acela de a crea o experiență socială, ancorată în realitatea contextului de viață specific familiilor de copii cu abilități înalte.

Plecând de la această premisă, beneficiile tale ca părinte în urma participării la acest eveniment îți vor oferi:

– Răspunsuri la întrebările care te frământă, însoțite de modele de reușită aplicabile în relația ta ca părinte cu copilul;
– Informații care te vor ajuta să îți conturezi stilul parental necesar copiilor cu abilități înalte;
– Accesul la a interacționa și la a schimba experiențe și opinii cu alți părinți de copii supradotați;
– Ocazia de a discuta îndeaproape cu specialiștii din domeniu implicați în atelierele și workshop-urile acestui eveniment.

BENEFICII:

– Un mediu de socializare și de învățare de care are el nevoie, pliat pe preferințele sale.
– Posibilitatea de a cunoaște și de a interacționa pe parcursul acestor doua zile cu alți copii similari.
– Ateliere și workshop-uri centrate pe nevoie lui specifice, care includ toată logistica necesară desfășurării lor.
– Mentori dedicați și pasionați de munca lor.

SPECIALIȘTI:

Profesor Universitar Dr. Carmen Crețu – Invitat special al Conferinței ”Universul copilului capabil de performanță între prejudecată și realitate”, profesor doctor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Iași, președintele Asociației Rotalent, cercetează și aprofundează la nivel internațional problematica supradotării.
A fost prorector al universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, este membru în Comisia de Psihologie și Stiințe Comportamentale, și președinte în Comisia Specializată de Acreditare a Furnizorilor de Formare Continuă.
 
 
 
 

Psiholog Dr. Andreea Olteanu – Gazda conferinței ”Universul copilului capabil de performanță între Prejudecată și Realitate” și moderator la workshop-urile părinților. Este doctor în Psihologia dezvoltării copilului, psihoterapeut specialist, psiholog clinician specialist, logoped, președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei.
Cu o experiență vastă de peste 20 de ani în lucrul cu copiii și familiile acestora, Andreea s-a dedicat domeniului supradotării atât pe parte de depistare a abilităților înalte cât și pe cea de consiliere și de psihoterapie individuală și de grup.
Pe lângă activitatea de psiholog, Andreea Olteanu este președinte al “Asociației pentru dezvoltarea copilului și a familiei”. În același timp este și asistent formator în consiliere în cadrul institutului SPER.
 
 
 
 

Pedagog Dr. Oana Moșoiu – Moderator workshop-uri părinți, este trainer și expert în educație, formare și evaluare. Are o experiență de peste 10 ani în scrierea și implementarea de proiecte pentru tineret în mediul nonguvernamental, a participat la numeroare traininguri nationale si internationale si s-a format in domeniul educatie non-formale și tineret. Susține cursuri la Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Pedagogie Generală și Evaluare Educațională, coordonând inclusiv activitățile de practică profesională ale studenților.
 
 
 
 

Nicoleta Rogoz – este lector universitar doctor și coordonator stagii de practică Erasmus+, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, vicepreședinte al asociației RO-Talent – Asociația Română de Asistență Psihopedagogică și Educațională pentru tinerii talentați și membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare (din 2004). Domeniile sale de interes profesional și cercetare sunt: politici educaționale, psihopedagogia excelenței (creativității și talentelor), teoria și metodologia curriculumului, formarea profesorilor, psihologia educației. A obținut expertiză cademică și profesională, prin absolvirea a două programe de licență (în domeniile Psihologie- în 2001, și respectiv Pedagogie- în 2002), a două programe de master (Politici educaționale- în 2003, și respectiv Psihoterapie și intervenție psihosocială-în 2004) și a unui doctorat în domeniul Științelor educației (titlul tezei fiind Reprezentări sociale ale curriculum-ului devoltat în perspectivă constructivistă. Premise ale unui model de formare a formatorilor- în 2011). A dezvoltat (ca membru al echipei de experți, coordonator sau profesor psiholog-perioada 2002-2011) activități de cercetare și training cu profesori sau studenți/elevi, dar și activități de evaluare psihologică în cadrul unor proiecte naționale și internaționale (de tip POSDRU, CNCSIS, Grundvitg, FP7, Erasmus, etc.- 2017-2019- proiect Erasmus+ KA2, Working in Europe to Connect Talent Development in Higher Education (WeTalentWisard); 2016-2018, Proiect Erasmus+ -Developing programs for Access of disadvantaged groups of people and Regions to higher Education; 2014-2016, Proiect Erasmus+- Individual CAReer Development (iCard); 2014-2015, proiect POSDRU–Studenții de azi, profesioniștii de mâine; 2014-2015, Proiect POSDRU – DarPS Project-Developing, Articulation and Reconstruction in Social Pedagogy; 2008-2011, Proiect FP7 Gaming Technology Platform for Social Reintegration of Marginalised Youth (REPLAY)- proiectul fiind mediatizat ca bună practică în Europa pe website-ul Comisiei Europene); 2003-2005, proiect CNCSIS, Tip A, Adaptarea testului Standford-Binet (L-M) pe populație românească și validarea acestuia ca strategie educațională pentru promovarea elevilor talentați). În anul 2017 obține titlul de Profesor Bologna, titlu conferit de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), iar în anul 2016 obține diploma de onoare din partea Fundației Solidaritate și Speranță. A scris peste 40 lucrări (1 carte, 2 capitole de carte și peste 30 de articole) la edituri de prestigiu și în reviste de specialitate.
 
 
 
 

Magdalina Ioachim – Psiholog principal domeniul educațional și vocațional, formator, NLP Practitioner ARONLP, membru ROTALENT.Experiență în: domeniul activității educative școlare și extrașcolare, realizarea consilierii elevilor,părinților, studenților. cadrelor didactice, realizarea proiectelor educaționale la nivel județean,național și internațional, realizarea de cursuri,workshop-uri cu elevi,părinți,cadre didactice, directori , inspectori școlari, personal din cluburile și palatele copiilor, pe teme de comunicare, creativitate, management,relația părinte -copil, relația profesor-elev, prevenirea consumului de droguri, tehnici de învățare,educație pentru sănătate,prevenirea violenței în școală, etc.Contribuții în elaborarea de ghiduri,metodologii pe teme educative.
 
 
 
 

Psihoterapeut Cornel Celmare – Moderator workshop-uri părinți, mentor în atelierele pentru copii, psihoterapeut sistemic de familie si cuplu. Este psihoterapeut sistemic de familie și cuplu, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Este formator și supervizor în psihoterapie sistemică de familie și cuplu. Are peste 17 ani de experiență clinică complexă în lucrul cu familii, copii și cupluri atât în România cât și în Marea Britanie și Elvetia. Deține acreditare de practician în sistemul Triple P (Positive Parenting Program).
 
 
 
 

Psiholog Roxana Grigore – Mentor în atelierele de dezvoltate personală pentru copii, absolventă a Facultății de Psihologie și a masterului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, este psiholog clinician cu drept de liberă practică sub supervizare.
 
 
 
 
 
 
 
 
MENTORI:


Alina Ipate – Mentor în atelierele pentru copii, a absolvit cursurile Facultăţii de Chimie, din cadrul Universităţii ″A. I. Cuza″ din Iaşi, secţia Chimie-Fizică, promoţia 2002, şi cursurile de masterat în domeniul ″Dinamică şi analiză în sisteme chimice ″, din cadrul Universităţii ″A. I. Cuza″ – Facultatea de Chimie, Iaşi, promoţia 2004.
Are peste 2 ani experiență în Atelierele de Științe desfășurate în cadrul After School-urilor, a școlilor de vară și în cadrul Săptămanii “Școala Altfel”. Sunt licentiată în Chimie și Fizică, iar din anul 2014 sunt doctor în Chimie. Am fost profesor de Chimie si Fizica timp de doi ani. În prezent sunt cercetător științific la Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iași. Am fost membră în proiecte de cercetare științifică. Valorificarea rezultatelor activităţii de cercetare desfăşurate până în prezent este concretizată în 15 articole ştiinţifice indexate în baza de date ISI web of knowledge, publicate în reviste de specialitate internaţionale si naţionale.
 
 
 
 

Alina Niculiță – fondator RE-MIND CENTER, un centru educațional care abordeaza învățarea prin joc, Re-Mind Center a apărut din drag de cunoaștere, din respect și pasiune pentru JOC sub toate ipostazele lui-forma de învățare, sursa de inspirație, instrument de socializare, modalitate de exteriorizare a emoțiilor. Ludoteca Re-Mind Center este spațiul, contextul și pretextul pentru timp de calitate petrecut cu familia, experimentând emoții împreună cu cei dragi, cu accent pe dezvoltarea motivației și particularizarea intervențiilor educaționale la individ.
 
 
 
 

Alexandra Chirica – Mentor în atelierele pentru copii, absolventă a Universității de Artă ”George Enescu”, Iași. Specializarea de la master – Master în compoziție jazz și muzică ușoară. În prezent activez ca și profesoară de canto, flaut și teorie a muzicii. Iubesc muzica, așa încât, atât în calitate de artist cât și de compozitor, prețuisc și mă bucur de fiecare moment muzical, atunci când prestez pe scenă, alături de fratele meu, care mi-a fost mentor.
Am început să iubesc copiii încă de când eram implicată ca și voluntar la asociația ”Calea Bucuriei”. Am continuat să mă implic activ în cadrul asociației investind în copii și tinere talente, dezvoltând astfel un proiect muzical în mijlocul copiilor care provin din familii defavorizate și găsind adevărate comori care astăzi au devenit elevi din Colegiul național de artă ”Octav Băncilă” și studenți ai Universității de Artă ”George Enescu”. Iubesc foarte multe ceea ce fac și consider că cea mai bună alegere a fost să investesc în copii talentați și să sădesc în inimile lor această dragoste și pasiune pentru muzică, bucurându-mă de rezultatele lor care m-au inspirat și mi-au dat încrederea și dorința de a continua.
 
 
 
 

Costi Aciobăniței – Mentor în atelierele pentru copii, Costi are studii tehnice în domeniul IT și a participat la numeroase programe internaționale de dezvoltare personală și profesională care l-au ajutat să se perfecționeze în domeniul educației non-formale și a antreprenoriatului.
În ultimii 7 ani Costi a îmbinat pasiunea pentru tehnologie și lucru cu oameni organizând și facilitând numeroase evenimente de învățare și de teambuilding. Până în prezent a lucrat direct cu peste 4.500 de copii, tineri și adulți, cu vârste între 5 și 70 de ani.f
De asemenea, Costi a susținut sesiuni de consiliere pentru studii în străinătate pentru liceeni și a facilitat ateliere pe tematici dedicate abilităților tehnice, antreprenoriat, public speaking, negocieri, lucru în echipă, creativitate.
Tot în 2016 Costi a organizat și a participat ca facilitator la o tabără de copii cu rezultate bune la școală, provenind din medii cu resurse limitate din satele județului Suceava. Printre rezultate se află implicarea a 80 de copii și profesori în activități în natură, sportive, cu LEGO și cu alte resurse.
 
 
 
 

Ciprian Cobzariu – Mentor în atelierele pentru copii, director al Asociatiei ArtEd, Absolvent al Univ. George Enescu, facultatea de teatru, actor, formator cu expertiza in domeniul educatiei prin teatru, al dezvoltarii personale, al comunicarii, s-a dedicat pe parcursul anilor în explorarea și dezvoltarea modalității în care teatrul poate fi prezent în educație și în ce măsură, mijloacele de expresie teatrală (improvizația, jocurile teatrală, construcțiile de tip dramatic) își pot valida utilitatea în dezvoltarea personală.
 
 
 
 

Marius Buturin – Mentor în atelierele pentru copii, kinetoterapeut, instructor de breakdance, instructor de acrobatică, Marius este o persoană plină de viață, mereu pus pe șotii și cu o vastă experiență în ale distracției.
Marius se recomandă a fi ”Stimulent pentru corp, minte și suflet”.
 
 
 
 
 
 
 
 

Cristian Paraschiv – Mentor în atelierele pentru copii, instructor Sport Stacking cu peste 5 ani de experiență în organizarea evenimentelor/concursurilor/atelierelor de Speed Stacks la nivel național – Iași, București, Galați și Constanța. Coordonator de proiecte sportive, pentru toate categoriile de vârstă, teambuilding-uri, ateliere și activități pentru copii cu deficiențe de vedere.
 
 
 
 
 
 
 
 

Andreea Mocanu – Mă numesc Andreea, am călătorit 37 de ani prin această minunată viața și am îmbrăcat diferite roluri, care au creat cursul și experiențele vieții de până acum. Printre acestea, rolul de mama a 3 copii și cel de descoperire și regăsire a naturii ființei umane au fost cele mai provocatoare si inaltatoare.
Intr-un moment din viata mea, privind la antreprenorul si designerul din mine, la familia mea și alte domenii ale vieții mele, la anumite aspecte care nu mă mulțumeau la mine, am știut că ceva lipsea, parcă nu eram completă. Acestea m-au împins să caut răspunsuri și noi înțelegeri la întrebările mele: Cine sunt eu de fapt? Care e rolul meu aici pe Pământ? Ce e Fericirea de fapt? Putem trăi fericiți? Avem dreptul să fim fericiți? De ce unii oameni sunt fericiti și alții nu? Așa am început să caut răspunsuri în adevărurile marilor religii, marilor înțelepți, am urmat o serie de cursuri și tehnici ca: Theta Healing, Healing Thouch, Terapia Craniosacrală, Atingere Cuantică, Terapia cu îngeri, Acces Bars, Aromaterapie, Terapia prin rugăciune, Bioenergoterapie, Mindfulness, Meditație și alte cursuri de dezvoltare personală, iar în paralel mult studiu individual aplicat în domenii ca fizica cuantică, neuroștiințe, epigenetică, mindset, psihanaliza, coaching, funcționalitatea subconștientul uman și a Universului.
 
 
 
 

Saraiman Mariana – Mă numesc Saraiman Mariana, profesor titular în Iași pe disciplina Educație plastică. Ador să pictez! Mă relaxează și îmi dă o stare de bine, de bucurie și liniște. Când am ocazia fac activități legate de domeniul acesta. Mă implic în diverse cercuri de pictură, panotez expoziții cu lucrările elevilor mei, mergem la concursuri specifice sferei artistice ( recitări, piese de teatru, desene pe asfalt, confecționări din materiale diverse, dar și pictură, grafică sau desen). Oglinda implicării mele sunt multitudinea de premii obținute pe plan național și internațional. Particip la diverse cursuri de perfecționare, dar și la expoziții de grup realizate cu colegii mei în țară sau peste hotare.
Sunt o persoană modestă, sociabilă, rabdătoare și implicată trup și suflet în tot ce fac. Entuziasmul și bucuria copiilor de a lucra cu mine sunt dovada relației strânse pe care reușesc să o construiesc cât mai bine posibil.
Legat de viața de familie, pot să vă spun că am trei fete minunate, cuminți și foarte talentate la pictură și desen. Soțul meu face tot posibilul să mă susțină în toate activitățile pe care le întreprind. Îi iubesc și le mulțumesc că îmi sunt alături !
 
 
 
 

Dana Gherghel – Manager de proiect. Vă așteptăm la un eveniment unic, pe care îl pregătim cu drag și dedicare, din dorința de a va oferi o experientă care să vă depășeasca așteptările. Ne vedem pe 8-9 Iunie, la Iași!
 
 
 
 
 
 
 
 
PROGRAMUL COMPLET: POATE FI CONSULTAT AICI

TARIFE

Copii: 540 lei Adulți / Profesori: 490 lei
Breakfast buffet Breakfast buffet
Snack Break Welcome coffee
Prânz Prânz
Snack Break 2 Coffee break 2
Cină Cină
Participarea la sesiunile de workshop Participarea la sesiunile de workshop
Materialele necesare pentru workshop-uri Participarea la conferința de pe 8 Iunie
Acces la spațiul de joacă Kids Village pe tot parcursul șederii

*Prețul nu include cazare. Complexul Little Texas pune la dispoziție cazare în camere double sau twin, la prețul special de 200 de lei/noapte.

ÎNSCRIERI: CONFERINTA@LITTLETEXAS.RO

Pentru înscrierea în program, copilul trebuie să fie testat WISC și să se trimită dovada testării împreună cu rezultatul obținut.
Detalii si informatii suplimentare:
Dana Gherghel, Project Manager Eveniment
Telefon: 0755.452.562
E-mail: dana.gherghel@littletexas.ro

Detalii plată

Plata se va efectua în contul: IBAN: RO72BTRLRONCRT00R3128302, către SC US ROM HOUSE LTD SRL, C.U.I. RO7818539, cu mențiunea : “Plata eveniment national 8-9 Iunie”. Apoi se va trimite dovada plății pe email la adresa: conferinta@littletexas.ro. După înregistrare veți primi două formulare ce vor trebui completate.

Scroll to Top